Serada sebze üretimi, toplumun sebze tüketimini arttırmanın yanı sıra çiftçiler için gelir kaynağı olarak da önem kazanmıştır. Yüksek ürün endeksi, önemli miktarda tarımsal girdi kullanımı ve kapalı çevresi sebebiyle, serada sebze üretiminde çok sayıda kirletici birikebilmektedir. Sebze serası toprağının kalitesini iyileştirmek ve ürün verimini artırmak için kirlenmiş toprak, metal kadmiyum kirliliği ıslah teknolojisi ile işlenir.
Sebze seralarındaki ağır metal kadmiyumla kirlenmiş toprak, üç yöntem kullanılarak ıslah edilmektedir: kimyasal iyileştirme, biyolojik iyileştirme ve fiziksel iyileştirme. Andropogon virginicus (bir saz türü) ekimi ile toprak ıslahı çalışması, kadmiyum kirliliğinde %9,78'lik bir azalma ile sonuçlanabilir. Andropogon virginicus ekimi, kirliliğin giderilmesinde kök > gövde > yaprak etkisine sahiptir. Anot çevresindeki topraktan kadmiyumun atılması %75,1'e kadar çıkabilir. Anot kadmiyum kütle oranı hızla düşerse, anot yakınındaki toprağın temizleme oranı sırasıyla %75,1 ve %77,9 olmaktadır.
Bu yazı, daha fazla fayda sağlayabilmek adına serada üretilen sebzenin kalitesini iyileştirmek için kadmiyum kirliliğinin azaltılmasına odaklanmaktadır. Daha yüksek uygulama değeri ile Kimyasal yıkama; daha hızlı, daha verimli ve daha az tehlikelidir. Biyoremediasyon yaklaşımı düşük maliyetlidir ve ikincil kirleticiler oluşturmaz. Fiziksel elektrodinamiğin anlaşılması kolaydır ve belirgin bir etkisi bulunmaktadır.